XYButterflyC kan spille en avgjørende rolle i å forbedre arbeidsprosessene med årshjulet, kvartalsprioriteter, og i utviklingssamtaler gjennom året. Ved å tilby sanntidsdata og integrerte moduler for årsaksanalyser og tiltak kan XYButterfly™ gi ledergrupper, ledere, medarbeidere og tillitsvalgte et enhetlig og effektivt system for linjeoppfølging  for bedre årsaksanalyser, beslutningstaking, forbedre arbeidsprosessene, medarbeiderengasjement, prestasjoner og effektivitet.

«Ved å utnytte subjektive opplevelse fra de ulike rollene som grunnlag for å beskrive nåsituasjon i XYButterfly™ kan organisasjoner få en unik innsikt som grunnlag for årsaksanalyser som grunnlag for helårlig planlegging, kvartalsvis prioritering og kontinuerlige utviklingssamtaler, noe som fører til bedre strategisk planlegging, økt medarbeiderengasjement og generell organisatorisk effektivitet.

— Erling S. Andersen & Rune Haugen, Bedre ledelse og oppfølging i ditt prosjekt: Digital transformasjon av metoder og prosesser.

Her er en tabell som viser hvordan systematisk bruk av XYButterfly™ kan forbedre disse tre områdene, og hvordan dette gir fordeler for de ulike rollene i organisasjonen:

OmrådeÅrshjulKvartalsprioriteterUtviklingssamtaler
MedarbeidereGir klarhet i mål og prioriteringer gjennom året. Fremmer forståelse for eget bidrag til organisasjonen.Øker forståelsen for og deltakelsen i kvartalsvise prioriteringer som påvirker eget arbeid.Gir støtte for kontinuerlig profesjonell og personlig utvikling gjennom klare mål og oppfølging.
TillitsvalgteMuliggjør kontinuerlig dialog om årsplaner og støtte til medarbeidere gjennom året.Styrker tillitsvalgtes rolle i å støtte og formidle kvartalsprioriteter til medarbeidere.Bidrar til bedre støtte for medarbeiderutvikling og tillitsvalgtes deltakelse i prosessen.
LedereSikrer strukturert planlegging og oppfølging av tiltak, med sanntidsdata som støtter strategiske justeringer.Muliggjør datadrevet justering av strategiske prioriteringer, basert på resultatoppdateringer.Støtter ledere i å strukturere og følge opp utviklingssamtaler med sanntidsoppdateringer om fremdrift.
LedergrupperGir oversikt over fremdrift på tvers av hele organisasjonen, med fokus på helhetlig utvikling.Sikrer at kvartalsmål forankres og justeres i ledergrupper, med tydelig fremdrift.Muliggjør felles vurderinger av medarbeider- og teamutvikling på strategisk nivå.

Utdypning av fordelene for de ulike rollene:

For ledere

  • Bedre planlegging og oppfølging: Ledere får verktøy for å planlegge og følge opp tiltak gjennom året med økt presisjon. XYButterfly™ er et dynamisk system som samler inn og sammenstiller oppdateringer som gir ledere mulighet til å justere strategi og ressursallokering.
  • Datadrevet beslutningstaking: Ledere kan bruke analyser fra XYButterfly™ til å ta mer informerte beslutninger som forbedrer egne arbeidsrolle, andre medarbeidere, team og organisasjonens effektivitet og kultur. XYButterfly™ likestiller både person og skassiden i alt utviklingsarbeid.

For tillitsvalgte

  • Proaktive i sin rolle: XYButterfly™ gir tillitsvalgte mulighet til å spille en mer aktiv rolle som bindeledd mellom ledelse og medarbeidere ved å gi dem tilgang til relevant informasjon og innsikt. De bruker XYButterfly™ på samme måte som de andre rollene. Bidrar til å forbedre arbeidsprosessene i rpllen som tillitsvalgt.
  • Bedre relasjoner : Tillitsvalgte kan bruke XYB som dialogverktøy noe som kan bidra til bedre relasjoner og samhandling.

For ledergrupper

  • Strategisk samordning og evaluering: Ledergrupper kan samordne strategiske initiativer og evaluere fremdrift i forhold til organisasjonens utfordringsbilder og langsiktige mål, noe som gir en sterkere og mer sammenhengende retning. XYButterfly har en egen modul for effektive ledergrupper.
  • Bedre forankring: Bruk av XYButterfly™ gjør det mulig for ledergrupper å forankre strategiske initiativer med sanntidata og engasjere hele organisasjonen i målsetningen.

For medarbeidere

  • Økt klarhet og forståelse: Medarbeidere blir involvert og ansvarliggjort og derigjennom får de en tydeligere forståelse av hvordan de bidrar til organisasjonens mål, noe som gir større eierskap og økt engasjement. 
  • Personlig og profesjonell utvikling: Gjennom målrettede utviklingssamtaler får medarbeidere støtte til å nå sine personlige og profesjonelle mål, noe som fremmer en kultur for kontinuerlig læring og vekst. Det styrker begge perspektivene «Meg og mitt – Vi og vårt»

Oppsummering

XYButterfly™, gir organisasjoner et kraftig verktøy for å forbedre arbeidsprosessene knyttet til årshjulet, kvartalsprioriteringer, og utviklingssamtaler. Ved å integrere sanntidsdata og avansert årsaksanalyse, gir systemet ledere, tillitsvalgte, ledergrupper, og medarbeidere innsikten de trenger for å ta bedre beslutninger, fremme engasjement, og oppnå suksess på alle nivåer i organisasjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *